Nahajate se tukaj

čikpavze

24/02/2016
Avtor: KK
Vnesel: Vesna

Čakajte malo, v času, ko je ogromno ljudi brez služb, še več jih pa gnije na del. mestih, kjer jim omejujejo celo osnovne fiziološke potrebe, nekateri zdaj javkajo, da slučajno ne bo omejena njihova pravica do stalnih čikpavz? Menim, da nisem čistunka, še manj abstinentka, ampak, sori, to je vaša odvisnost in vaš problem! Določen imate odmor, dopuste, bolniške, a vse čikpavze vsako uro ali dve po 10 minut (pa vsi vemo, da je navadno več), grejo pa v škodo delodajalcu, sodelavcem in morebitnim strankam oz. kakršnemukoli delu že. Pišite si ure odstotnosti oz. se štempljajte, pa bo. Če ne morete zdržati 4 urce brez čika (skadiš, preden začneš, pa pri odmoru si od njega vzameš še za čikpavzo, ergo teoretično na 4 ure lahko kadiš), ste pač prehud odvisnik, da bi bili sposobni za delo- sori! Kakšne službe sploh imate to, da lahko skoz hodite na čikpavze, me tudi zanima. Jaz tudi lahko rečem, da sem npr., ne vem, odvisna od hrane ali seksa in bi hodila vsako urco pa pol za 20 minut nekam, da zadovoljim te potrebe, ker sicer ne morem delat, jebiga, ane, to je ja moja pravica.
Dajmo, no, vse kar je prav, ne obstajajo samo grdi grdi delodajalci, ampak tudi zadeva, ki se ji reče delovna etika in te je dandanes tudi vedno manj. Tako obe strani vlečeta vsaka v neko svojo absurdno smer in ne pridemo nikamor (eden noče zaposlovat in plačevat in pritiska z norimi pogoji, drugi si misli, da ob takih pogojih najraje dela čimmanj, potem je pa vse skupaj en drek in na koncu prodamo zadevo v tujino, ane:))
Prav tako kot prepričanje, da je npr. kelnar lahko nevljuden, ker ima pač slabo plačo. Sori, ampak ne..ni se treba na kolena metat ali prenašati kakih kretenov, se strinjam, ampak vseeno - ti imaš službo, h kateri spada zraven nasmešek, bonton in poznavanje ponudbe - sicer naj postavijo tja avtomat za napitke in je. Ne moreš zahtevat, naj nekdo spoštuje tvoje delo, če ga niti sam ne. Je pa to tudi delna krivda delodajalcev, ker najraje zaposlijo npr. na mesto kelnarce katerokoli smrkljo z velikimi joški, ne da bi se ozirali na karakter človeka. Ker nekateri so pač talent za določena dela in jim je kaj takega mimogrede oz. naravno stanje, drugi bi bili pa boljši pri čemerkoli drugem.