Nahajate se tukaj

dan vseh žena

08/03/2016
Avtor: US
Vnesel: Vesna

Pa je tukaj naš dan, dan vseh žena. Ko bi si le vsaka izmed nas vzela nekaj časa zase, se razvajala na sebi ljub način in razmislila o poti po kateri hodi.

Biti ženska v današnjem svetu morda ni lahka naloga, vendar smo same tiste, ki svojo pot kompliciramo in vozlamo s posebnimi, drugim neznanimi zankami. Vsaka izmed nas plete številne puloverje in jopice, ob tem včasih tarna, kako težko je biti ženska, hkrati pa ne verjame, da lahko kdo drug namesto nje določeno delo opravi ravno tako dobro, kot bi ga sama, ali morda celo bolje. Nismo popolne in čas je, da se prenehamo vesti kot super junakinje brez napak. Kakorkoli pogledamo, smo super ženske: samostojne, obvladamo marsikatero moško opravilo (pa čeprav je žebelj včasih zabit poševno – se zgodi), imamo uspešno kariero, smo urejene partnerice, matere, gospodinje, kuharice, dobre prijateljice in še kaj.
Kdo smo v resnici? Se znamo ustaviti in si odtrgati košček časa samo zase? Neizpodbitno dejstvo nas namreč z ostrimi kremplji grabi za vrat: če ne bomo zadovoljne in srečne same s sabo, če se ne bomo imele rade, bomo za en drek tudi v vseh zgoraj opisanih vlogah. Ne preostane nam torej druga, kot da se razvajamo, ne samo na današnji dan ampak vsak dan znova - pa čeprav zaradi naših dnevnih razvajanj na policah ostane nepobrisan prah, na likalni deski nezlikano perilo, soseda pa nam ne more razkriti sočnih podrobnosti življenja tretje osebe na skupni popoldanski kavi.

Takšno življenje nam želim, drage moje dame: polno sreče in ljubezni, ki izvira znotraj nas samih. Preprosto.